WEDSTRIJD Pibo Tongeren - ZVK Celtic Houthalen '94  1 - 10  (0-5)

DATUM 11-01-2013  20:30

DOELPUNTEN

VERSLAG De beloften moesten aan de wedstrijd beginnen zonder Battista Alessio (vervoer), Battista Leandro (ziek) en Ercole (gekwetst).

Celtic nam meteen het spel in handen, doch een gedreven Tongeren speelde de eerste echte kans bij elkaar. Na 2 minuten komen ze met 2 voor doelman Baeten en Froidmont besluit naast. Na 6 minuten gaat Froidmont buitenom en opnieuw zit Baeten goed tussen. Een minuutje later kan Dalia met een lobje Bijloos oog in oog brengen met Collas en het staat 0-1. Een minuutje later gooit Baeten een lange bal op Hasdo die de bal in één tijd over Collas in doel lobt, 0-2. Na 10 minuten kan Dalia knap inspelen op El Mansouri die een goede actie neer zet, maar naast besluit. Na 17 minuten komt Battista F. goed naar binnen en schiet onhoudbaar in het dak van et doel, 0-3. Twee minuten later kan Elia de 0-4 binnen prikken. Tongeren wil dan onder de druk uitkomen en doelman Baeten houdt 2x in één minuut tijd de netten stil. Even later kan Longo een knappe actie op rechts neerzetten en puntert nipt voor langs. Een minuutje later kan Molemans knap inspelen op Elia, die de forfaitcijfers op het scorebord tovert bij de rust.

Na de rust is het 4 minuten wachten alvorens El Mansouri sterk de bal recupereert en een 1-2-tje kan opzetten met Bijloos die er 0-6 van maakt. Celtic speelt dan een aantal goede combinaties bij elkaar en een attente Collas verhindert Bijloos nog van de 0-7, die El Mansouri in de 34e minuut toch scoort op aangeven van Hasdo. Tongeren heeft dan pech als Paulus de paal treft op een hoekschop. Aan de overkant wordt alweer het harde werk van El Mansouri de aanleiding om een 1-2-tje tussen Hasdo en Bijloos in te zetten en laatstgenoemde scoort de 0-8. Even later kan Paulus dan toch scoren vanop hoekschop, 1-8. Celtic blijft echter goed voetballen en met nog 10 minuten te spelen speelt Battista goed in op Elia, die in de draai er 1-9 van maakt. Paulus is het wapen op hoekschop bij Tongeren, doch hij treft nog een keertje de paal. De wedstrijd kabbelt dan naar het einde toe en het is wachten tot in de laatste minuut alvorens een uitgespeelde aanval door Bijloos wordt omgezet en de dubbele cijfers voor het eerst dit seizoen een feit zijn, 1-10 eindstand.

Door het onverwachte gelijkspel van Noorderwijk in Schoten, komen de beloften nu op gelijke hoogte met de leider, die weliswaar nog met een wedstrijd bonificatie zitten. Spannend wordt het in ieder geval wél. Volgende week ontvangen we de derde gerangschikte Heusden-Zolder!